OmniMove > Nieuws > Nieuws > 
15/10/2012

OmniMove MEAP in the cloud

OmniMove introduceert MEAP (Mobile Enterprise Application Platform) in the cloud


Nieuwsbrief - OmniMove Mobile Enterprise Solutions - Oktober

 

Bouw met uw mobiele toepassingen niet het computer systeem na  

Bij het bouwen van mobiele applicaties wordt nog wel eens de fout gemaakt door functies te maken in het mobiele proces die thuis horen in een ERP/CRM backoffice systeem. In het centrale systeem worden de logistieke en financiële stromen geregeld en beheerd. Dat is complex, en heeft veel tijd en geld gekost om te implementeren. Het mobiele systeem dient voor communicatie van en naar de buitendienst medewerkers. Die moeten voorzien worden van de juiste informatie op de juiste plek om daarmee de werkzaamheden kwalitatief goed uit te voeren. De informatie moet zodanig zijn dat men de juiste keuzes en beslissingen die bij dit werk horen kan maken. Teveel informatie werkt vertragend en is improductief, onvoldoende of onjuiste informatie leidt tot verkeerde keuzes.

 

Het digitale en mobiele formulier is  in veel gevallen de ideale oplossing

In veel gevallen is een digitaal en mobiel formulier de ideale oplossing om te voorkomen dat mobiele projecten te omvangrijk worden opgezet en daardoor veel tijd en doorlooptijd kosten voordat het project operationeel is waardoor het ook teveel geld kost om dit te realiseren. Vooral in deze tijd zit niemand daar op te wachten. Het digitaal formulier moet wel “slim” zijn en berekeningen uit kunnen voeren. Het moet in staat zijn om de juiste gegevens en informatie zichtbaar te maken. Ook moeten er functies inzitten om uitzonderingen in het contactmoment te ondersteunen.


Een voorbeeld kan dit mogelijk meer duidelijk maken. Een servicebedrijf met 30 monteurs, die na een melding van de klant onderhoudswerkzaamheden gaat uitvoeren, waarbij ook periodiek preventief onderhoud en inspecties wil uitvoeren van apparaten en installaties. De service monteur ontvangt de opdracht met alle relevante gegevens over de klant en het apparaat. De storing wordt verholpen en de gebruikte materialen en tijd worden verantwoord. Bij het uitvoeren van de inspectie blijkt dat een onderdeel versleten is en direct vervangen moet worden. Hiervoor heeft de monteur geen kennis, hij maakt wel een foto en meet de slijtage. Met de klant wordt dit besproken die wil graag een folder hebben van een nieuw apparaat en een afspraak met een accountmanager. In het digitale inspectieformulier worden al deze gegevens gestructureerd opgenomen. Het verzoek voor verwisselen van het onderdeel wordt automatisch verzonden naar de planning/manager, het verzoek voor een gesprek en foldermateriaal wordt automatisch verzonden naar de accountmanager/binnendienstverkoop. Er zijn lopende toepassingen waar meer dan 10 gestructureerde sub processen geactiveerd worden. Hiervoor is een robuuste omgeving nodig.

OmniMove MobileForms op de iPad en iPhone

OmniMove MEAP in the cloud het robuuste “Mobile Enterprise Application Platform”

Het Omnimove MEAP bestaat uit een ontwikkeling/beheer deel en een Software Applicatie Suite. De verwachte levensduur van mobiele software is veel korter dan bij ERP/CRM systemen. Vooral in de dienstverlening in een klantgerichte benadering is er behoefte naar flexibiliteit in de oplossing.

OmniMove Software generator voor mobiele App’s is het gereedschap om efficiënt en effectief oplossingen zelf te genereren en aan te passen met;

* MobileForms, voor mobiele - en digitale formulieren en schermopbouw, datacommunicatie en een krachtige database.

* Mobile WEB document, voor PDF documenten en acties

* Mobile rapport generator, voor het maken van overzichten over aantallen en waardes

* Mobile Connector, voor bestands integratie tussen de servers en de mobiele devices

* Mobile ProcesFlow, voor het opzetten van interne en externe procesflows van forms en acties

* MEAP Mobile WEB portal voor het beheer en controle over de data en forms van de mobiele bedrijfsprocessen

* Mobile Device Management voor het beheer van gebruikers, devices, app ’s, beveiliging, en automatische herstelprocedures.

Al meer dan 1000 verschillende mobiele en digitale formulieren met OmniMove MobileForms 

OmniMove MEAP wordt steeds meer ingezet voor inspectie en onderhoud werkzaamheden. Het grote voordeel hierbij is dat het bestaande inspectieformulier digitaal en mobiel wordt omgezet. De medewerkers zijn gewend om hiermee te werken en hoeven alleen te leren werken op een iPhone, iPad, of een andere mobiel apparaat.

Voor allerhande mobiele werkzaamheden zijn al 1000 digitale formulieren toepassingen gerealiseerd. Om u een idee te geven voor welke toepassingen die gebruikt wordt, hier een aantal voorbeelden; inspecties in de bouw bij infra, bij civiel, utiliteitbouw, woningbouw, inspecties van interieur, inspecties voor ruimtes, inspecties voor schoonmaak, inspecties voor deuren, inspecties voor beveiliging van gebouwen, inspectie voor brandpreventie, keuringen van auto’s en vrachtauto’s, inspecties van machines, apparaten, inspectie van installaties, inspecties van af te leveren producten, incidenten beheer, veiligheidsinspecties van terreinen en gebouwen, inspecties van nacht afleveringen, inspecties binnenkomende goederen, serviceopdrachten, bezoekrapporten, klachtenformulieren etc.

Robuust en bedrijfszeker met een digitaal formulier

Voor een betaalbare oplossing en een snelle start kunnen ondernemingen en bedrijven gebruik maken van bestaande toepassingen. Men kan volstaan met bestaande “papieren” processen. Hierbij worden de formulieren digitaal en mobiel gemaakt. De benodigde data wordt beschikbaar gemaakt en gekoppeld aan het “digitale formulier”. Men hoeft dan alleen de medewerkers te leren gegevens op te vragen en mutaties in te geven. De ingevulde data wordt dan teruggestuurd en verder verwerkt. Er zijn klanten die meer dan 800.000 digitale formulieren per jaar verwerken en dat is robuust en enorm kostenbesparend.

OmniMove nieuwe klanten

Het OmniMove MEAP platform wordt steeds enthousiaster ontvangen in de markt. Meer dan 3 miljoen digitale formulieren zijn reeds verwerkt met het OmniMove MEAP platform.

Voordelen welke klanten o.a. noemen zijn; snellere rapportage, meer efficiency, flexibel, "In the Cloud" werken , prijs, ondersteuning meerdere platformen naast Windows ook iPhone / iPad, ondersteuning voor alle mobiele processen, snelle implementatie, etc.

Ook deze klanten hebben recent gekozen voor OmniMove;

- Transport Metro Barcelona

- Traktiebatterijen Nederland

- Hiddink Onderhoudstechniek

- NSE Hellmann

- Van Zanten (iPad)

- Gemeente Hardenberg

- Amazone haven uitbreiding (Besix)

- Loading Systems

- Mourik

- Wagemaker

- DTZ Zadelhoff

- Novoferm

Interesse?

Wilt u meer weten over OmniMove? <link http: w.omnimove.nl>Klik hier voor meer informatie >>


  

info@omnimove.nl | +31(0)33 245 2443 |  OmniMove Mobile Solutions B.V. | © 2003-2022